• Chill

孕媽母乳媽的全面補充劑 - Orthomol Natal

【孕媽母乳媽的全面補充劑 - Orthomol Natal】

身為母乳媽媽,吸收足夠營養係必須的!但作為在職兼二寶媽,有時只可以隨便食啲嘢, 甚至冇時間食飯。所以,我而家每日都keep住食 supplements 。

最近轉食「Orthomol Natal」,佢包含嬰幼兒成長重要營養成分嘅補充劑,有多種維他命、礦物質、微量元素(例如鈣、鐵等等),仲有DHA同埋益生菌!包裝設計係每日一包沖劑同三粒丸嘅獨立包裝,每日一份唔怕食漏食錯!



我以前食過粉紅色 materna,不過因為鐵質比較多,有時都會排便困難。但轉左食「Orthomol Natal」之後,可能因為有益生菌同鐵質份量適中,完全冇排便困難嘅問題。

「Orthomol Natal」亦都包含葉酸,除咗母乳媽媽,如果你準備或者已經懷孕都適合食架!(但建議問清楚醫生,仲要保持均衡營養飲食)

湜澄媽每日早餐:



以下就係「Orthomol Natal」嘅成份同功效比大家參考吓:

>> 每天通過母體攝入的250毫克二十二碳六烯酸(DHA,俗稱腦黃金),對於胎兒大腦和視網膜的發育,以及對哺乳期間的嬰兒的生長都有很大幫助

>> 葉酸有利於孕期母體的組織生長

>> 鐵有助於紅細胞和血紅蛋白的形成

>> 鈣、鎂、鋅、鐵、維 生素D、維生素B12和葉酸共同作用,促進細胞分裂

>> 維生素C、維生素B6、維生素 B12、維生素D、葉酸、鐵、鋅、硒和銅共同維持免疫系統的正常功能

>> 鈣是骨骼發育所必須的營養元素

>> 維生素C、維生素K、維生素D,以及鋅和鎂對 於正常的骨骼生長也有積極貢獻

>> 維生素D促進鈣的正常攝入與吸收

>> 碘和硒維護甲狀腺功能的正常運作

>> 鈣和鎂還有利於維持肌肉的正常功能

>> 益生菌可以改善腹瀉、便秘

成份表: